Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Iskolánkról / Archívum

Archívum

 

 

Szalagtűző 2017.12.01.


Nyílt nap 2017.10.26.


Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának előadása

 


Ma 1956. október 23-ára emlékeztünk Szomjas György 2007-ben készült, A Nap utcai fiúk című filmjének megtekintésével. A történet -- mint Olasz Norbert Tanár Úr azt elmondta bevezető, köszöntő beszédében - olyan fiatalokról szól, akik 1956-ban éppen annyi idősek voltak, mint mi, s akiknek addigi életét teljesen átalakította a történelem: hősökké váltak.


Iskolánk végzős szakközépiskolai osztálya 2017.10.18-án Pécsett részt vett a Mi a pálya? műszaki pályaválasztási fesztiválon. A kiállító "utcákon" a hat műszaki pálya mutatkozott be ( gépészet/épületgépészet,informatika, távközlés, elektronika, elektrotechnika, vegyipar)  A rendkívül színvonalas rendezvényen a régió számos szakképzési intézménye és szakközépiskolája, valamint nagyobb cégek képviseltették magukat. A bejáratnál a kezünkbe nyomtak egy füzetecskét, amelybe a standokon való részvételért lehetett matricát gyűjteni, majd a végén értékes ajándékokat sorsoltak ki Szujó Zoltán segédletével. A legnagyobb érdeklődés a Pécsi Szakképzési Centrum standjánál volt, ahol egy hegesztő szimulátor segítségével kellett kisebb felületen hegeszteni. Iskolánk diákjai a feladatot jól megfelelt minősítéssel teljesítették.

A másik nagyon látványos és érdekes kiállító az MVM Paksi Atomerőmű és az Energetikai Szakképzési Intézet közös standja, ahol kémiai kísérletet mutattak be a résztvevőknek. A titkos vegyületbe mártott tenyerünket meggyújtva lobogó tüzet tarthattunk a markunkban. Majd az atomerőmű működésével és teljesítményével kapcsolatos tesztet töltöttünk ki, amelynek kiértékelése után apró ajándékokat vehettünk át.

A rendezvény zárásaként Pécsi SZC Angster József Szakközépiskola tanulói által átalakított IKARUSZ buszban helyet kapott kiállítóteret nézhettünk meg, majd a sportcsarnok parkolójában lánctalpas járművel utazhattunk.


"Az otthon védelme a katona szívének próbája."
(Star Wars)


Igaz, hogy nem katonák, de a honvédelem jegyében rendezett két versenyen mérkőztek 12-15 másik csapattal diákjaink az elmúlt hetekben. A katonás próbatételeken derekasan helytálltak a fiúk és a lányok is, pedig a feladatok igen sokfélék voltak: légpuska-lövészet, kézigránát-dobás, honvédelmi TOTO, fekvőtámasz, felülés, ingafutás, fegyveres váltófutás, hajlított karú függés, tájfutás, távbecslés, elsősegélynyújtás, akadálypálya.

Csapataink:

Perczel Mór Emlékverseny, Szekszárd, szeptember 27.:

Országos Haditorna Verseny, Szekszárd, október 4.:

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő-kísérő tanáraiknak, Iker Lászlónak és Dallos Tibornak!

További fényképek itt


"A zene lelki táplálék, és semmi mással nem pótolható.
Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal."
                                                           (Kodály Zoltán)


Iskolánkban most már hagyománynak nevezhetjük azt, hogy október elsején, a ZENE VILÁGNAPJÁN közös énekléssel ünneplünk. Idén a Holdviola együttes adta az inspirációt az "Erdő, erdő, erdő." című népdal feldolgozásával. A bevezető gondolatatokat Feilné Balogh Klára Tanárnő mondta el:

"Az UNESCO Nemzetközi Tanács Yehudi Menuhin kezdeményezésére emelte október elsejét a Zene Világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

Életünket keresztül-kasul szövi a zene, a bölcsőtől a sírig. A zene, ami az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv. Még írni sem tudott az emberiség, amikor a hang és a szó hatalmába kerítette.

Most, a Zene Világnapján akár aktív művelői, akár passzív élvezői vagyunk ennek az isteni adománynak, gondoljunk azokra, akik énekelnek, muzsikálnak, tanítanak belső igényességük által, természetes emberi vággyal."

 

 

 

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva