Kövess minket:
Eseménynaptár
2019. december
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Az éneklő honvéd kadét – Bojás Eszter fantasztikusan teljesít az X-Faktorban

Az éneklő honvéd kadét – Bojás Eszter fantasztikusan teljesít az X-Faktorban

2019. november 03.

Ha már a hölgy honvéd kadét, legyünk stílusosak: Bojás Eszter megállás nélkül menetel az X-faktorban! Ady iskolánk tanulója korábban a válogatón jutott tovább, most pedig az X-Faktor táborában teljesített remekül. Dallos Bogi mentor nemcsak székkel kínálta a versenyzőt, hanem fel sem állította onnan, ami egyenes utat jelent a mentorházba. Bojás Esztert telefonon értük utol.

Eszter, gratulálunk ehhez a nem mindennapi eredményhez!

Nagyon szépen köszönöm!

Gondolta volna, hogy ilyen messzire jut a versenyben?

Nem, egyáltalán nem. A tegnap este után pedig főleg nem. Nagyon sokan írnak, gratulálnak, mondják, hogy milyen jó voltam – de én egyáltalán nem éreztem így.

Milyen kemény önkritika! Annak tudatában pedig főleg, hogy a zsűri is nagyon megdicsérte!

Igen, ezt kifejezetten nagy öröm volt hallani. Mi a színpadról nem halljuk, hogy miket mondanak rólunk, aztán amikor megtudtam, hogy ByeAlex is milyen dicsérő szavakkal illetett, nagyon megörültem, de magammal mégsem voltam elégedett. Azért nem, mert a forduló előtt csak másfél órát aludtam, nem voltam túl pihent. Valahogy nem állt össze az egész. Azért is kezdtem kicsit sírdogálni a színpadon, csalódtam magamban. Mire Dallos Bogi azt mondta: foglaljak helyet. Hihetetlen pillanat volt, az, hogy fel sem kellett állnom pedig már végképp (ha valaki az adott versenyzőnél jobban teljesít, de a színpadra kihelyezett hat szék már foglalt, akkor a mentornak lehetősége van a már hellyel kínált versenyzőket felállítani. Eszter után voltak még énekesek, de ő ülve maradhatott – a szerk.).

Miért jelentkezett az X-Faktorba?

Anyukám nevezett be (nevet). A műsort készítő csatornától keresték meg – valószínűleg látták néhány felvételemet az egyik videómegosztón –, hogy neveznék-e. Ő félrement egy másik szobába, aztán amikor kijött onnan, csak annyit mondott: megyünk az X-Faktorba.

Milyen volt a válogató?

Pörgős! Rengeteg ember, óriási hajtás, röviden így tudnám jellemezni. Mind a válogatóra, mind pedig a táborra nagyon sokat készültem, de ilyenkor mégis hatványozott az izgalom. Itt van egy ilyen műsor, amelyben emberek előtt kell szerepelnem, emellett még a tévében is sokan nézik. Ilyenek miatt sokkal nagyobb a nyomás. A sok gyakorlás mellett lélekben is nagyon fel kell készülni.

Mondjuk a szereplésben van már rutinja. Nem egy iskolai rendezvényen fellépett már – kezében a piros ukulelével.

Igen, az ukulele (nevet). Még a nyolcadikos ballagásomra kaptam. Hat éves korom óta gitározom, de egyszer elhatároztam, hogy megtanulok játszani egy ilyen hangszeren is, szerencsére sikerült is.

Hogyan került kapcsolatba az énekléssel?

Éppen a gitárnak köszönhetően. Bátaszéken az általános iskolában kezdtem el hat éves koromban gitározni. Majd az egyik gitártanár könnyűzenét kezdett el oktatni egy városi kávézóban, gondoltam jelentkezem és elmegyek, tanulok ilyen darabokat is. Az egyik dalnál azt mondta, jó lenne, ha énekelnék is. Énekeltem, először csak előtte, aztán egy nagyobb közönség előtt. Nekem tetszett és a közönségnek is. (nevet)

És miért dönt úgy valaki, hogy mindezek után honvéd kadét lesz?

Apukám katona, de soha nem erőltette, hogy én is az legyek. Megtudtam, hogy az Ady iskolában indul ilyen képzés és jelentkeztem, elsősorban azért, mert nagyon szeretek sportolni és itt nagyon sokat kell mozogni.

Katona lesz, vagy énekes?

Egyelőre úgy tűnik, hogy az éneklés irányába indulok majd el, de a katonaság a szívem másik csücske, úgyhogy ez egy nehéz kérdés.

Az éneklő honvéd kadét - Bojás Eszter 

A képeket Bojás Eszter bocsátotta rendelkezésünkre. 

 

 

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva